Historien Esteban´s började med en genuin choklad, kaffe, te och konfektyrbutik år 1995 i Tranås. Fokus sattes på choklad av bästa kvalitet och vi startade med chokladprovningar innan det blev den trend som senare exploderade. Vi var på rätt tid och plats och vi lärde oss mycket tillsammans med våra kunder.
Sex år senare 2001 satsade vi rejält och skapade Tranås nya mötesplats Gotteriet. Här fanns alla godsaker att njuta för såväl barn och vuxna. En härlig butik fylld med nya smaker och överraskningar. Hit kom nyfikna från när & fjärran för att uppleva Tranås första espresso från en Italiensk maskin tillsammans med stan´s största glassbar och lättare luncher med innovativa inslag. Känslan av att uppleva smaker från hela världen fanns även här, denna röda tråd har sedan följt oss under åren.

Vår passion för kvalitets choklad och gourmetprodukter i samband med vårt stora intresse för resor, ledde till Esteban´s med import från hela världen.
Namnet Esteban´s  tillägnade vi vår son Oliver som adopterades från Colombia år 2002, med födelsenamnet Esteban Från Colombia kom även Chocolate Santander som var startskottet för vårt nya företag år 2003. Detta var den första chokladen på marknaden som tillverkades på plats i landet där kakaon växte och den tillverkades under rättvisa förhållanden. För oss var det en underbar upplevelse och vi hjälpte dem att produktutveckla Chocolate Santander.

Esteban´s erbjuder idag choklad och delikatesser på den Skandinaviska marknaden. Vi tar Er med på en resa i Gastronomins värld, där Medelhavsmaten sätts i fokus. Vårt mål är att finna leverantörer som med engagemang och glädje erbjuder unika produkter med själ och historia.  Vi har nära kontakt med alla leverantörer och tillsammans skapar vi med dem ett sortiment som vi garanterar att vi älskar och njuter av alla veckans sju dagar!
 
Nu har vi äntligen hittat tillbaka till vad vi står för och vi har tagit några steg tillbaka. Vi har kommit till insikt att livet är för kort för att stressa sig igenom och från och med nu ska vi ta vara på livet.
Esteban´s är idag ett tryggt och stabilt familjeföretag som genom vår resa lärt oss mycket och fått en värdefull lärdom. Nu är vi rädda om allt det underbara vi får uppleva på denna vackra jord!


Välkomna hälsar Catharina Fundin & Jonas Gullberg